Регистрация

"Къде отива любовта?" 

    Всеки се влюбва в Мъжа или в Жената на своите мечти.            

 Тогава ви се струва, че няма нищо по-лесно и приятно от това, да Обичате този човек. Грешките и недостатъците му ви се струват толкова „невинни” и „сладки”.

   Какво толкова, че не винаги показва чувствата си...явно е зает с нещо Много по-важно... 

 Какво от това, че тя ви кара да я чакате  Цял час, за да се облече и гримира, и закъснявате за Всяка уговорена среща с приятели..., затова пък, накрая, можете да се Изфукате с нея и Очарователната й визия... 

   Не искате ли да разкажете на Целия свят, че сте влюбени в най-Прекрасния човек на света?

 

   Не лети ли времето, прекарано заедно, като един миг, изпълнен с Любов, Нежност,  разговори до зори и планове за Бъдещето?

   А сексът? Не е ли той Невероятен и Страстен?

    Вярвате, че този човек е Вашата половинка, че Никога няма да ви омръзне и Винаги ще го обичате... 

    Но...къде изчезва тази магия? Как става така, че „сладките” му недостатъци изведнъж стават Непоносими? Къде изчезва търпението и толерантността? Защо Възторгът и Възхищението са заменени от Разочарование, Отегчение и Безразличие? Защо на  мястото на доверието и уважението идват обидата и негодуванието?

Защо всъщност преставаме да бъдем влюбени?  

   В началото си мислим, че вината е у Другия. Той или Tя просто са се „променили” или показват най-сетне (според Вас) „Истинската” си същност...

   Следват Разочарование, Излъгани надежди и Провалени планове за бъдещето... 

  Но, ако и в следващите ви връзки, хората, в които се влюбвате също се „променят” Неочаквано, то тогава, вероятно, ще стигнете до Разумното обяснение, че е възможно, Вие да подбирате Неподходящите за вас партньори.  

   Тогава Ви обзема гняв или разочарование, че връзките носят само Нещастие и решавате, че е по-добре да Не се захващате вече с подобни неща, за да си спестите страданията.

 Магията на любовта изчезва. Вие спирате да вярвате в нея или започвате да сменяте партньорите с надеждата, че някога ще попаднете на Изключителен човек, с когото ще можете да запазите Любовта помежду ви.

   Или пък (което е по-тъжно), продължавате да поддържате връзката си, макар и загубила вече Вълшебството и Очарованието си, с надеждата, че Искрата може някога отново да пламне... 

   Почти всеки от нас познава този сценарий. Но дали е възможно да го избегнем и да предотвратим приближаващата катастрофа?

      Да, възможно е, макар че вероятно това, за което ще говорим, е малко по-различно от това,  което си представяте!

Светлана Пехливанова

0895 899 808 

 

Сподели в социалните мрежи